Παρασκευή, 27 Μαρτίου 2015

Εικόνα "σκόρπιας διαδήλωσης" και έλλειψη απαρτίας σήμερα στο Δημοτικό Συμβούλιο Ιστιαίας - Αιδηψού

Λόγω έλλειψης απαρτίας δεν πραγματοποιήθηκε σήμερα το Δημοτικό Συμβούλιο Ιστιαίας - Αιδηψού που θα συζητούσε το θέμα γνωμοδότησης της Β1 φάσης του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου Ιστιαίας, θέμα το οποίο αναβλήθηκε κατά την προηγούμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου τη Δευτέρα 23 Μαρτίου.

Η αναβολή είχε πραγματοποιηθεί αφού όπως τόνισε κατά τη συνεδρίαση της Δευτέρας ο Επικεφαλής της Ελάσσονος Μειοψηφίας Γιάννης Αναγνώστου, η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής είχε αποφασίσει να φέρει το θέμα μόνο του σε ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και το να έρχεται το θέμα ως δέκατο πέμπτο στην ημερήσια διάταξη υποτιμά τη νοημοσύνη του Σώματος. Έτσι τη Δευτέρα το Σώμα αποφάσισε ομόφωνα να έρθει μόνο του το θέμα σε συνεδρίαση σήμερα Παρασκευή.

Σήμερα όμως οι Σύμβουλοι της Πλειοψηφίας δεν συγκροτούσαν από μόνοι τους απαρτία αφού μετά κόπων και βασάνων παρίσταντο 12, ενώ οι Σύμβουλοι της Μειοψηφίας δεν έμπαιναν στην αίθουσα ώστε να υπάρξει απαρτία με το σκεπτικό ότι αφού η Δημοτική Αρχή δεν μπορεί να συγκροτήσει απαρτία με τους δικούς της συμβούλους, δεν μπορεί τα συμβούλια να γίνονται με ανοχή και απαρτία από τη μειοψηφία.

Μέσα σε μία εικόνα που θύμιζε "σκόρπια διαδήλωση" αποφασίσθηκε αρχικά η Συνεδρίαση να πραγματοποιηθεί αύριο στις 8.00  το πρωί., κάτι το οποίο όπως τόνισαν πολλοί σύμβουλοι της μειοψηφίας δεν νομιμοποιείται από τον Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων και τον Καλλικρατικό Νόμο. Τελικός η αυριανή συνεδρίαση αναβλήθηκε. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...